Liqun's Thee Chinese Groene thee - Zhejiang Anji Bai - 25g - november 2022

9,-
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Liqun's Thee Chinese Groene thee - Zhejiang Anji Bai - 25g - november 2022

Onze Anji Bai (Nederlandse vertaling: witte) thee is een bloemige en frisse thee met tonen van citrus en noten. Dit is, hoewel de naam anders suggereert, een groene thee. Anji Bai thee is in de jaren 80 van de vorige eeuw ontdekt en daarmee een relatieve nieuwkomer in de eeuwenoude Chinese thee cultuur, maar is de afgelopen jaren opgeklommen tot een van de populairste thee soorten in China. De thee heeft een licht gele kleur, een aromatische geur en zoete smaak met tonen van citrus. Deze thee is afkomstig uit de Zhejiang provincie in China, waar de thee destijds ontdekt is. Onze thee is op een authentieke manier verbouwd en met de hand geplukt, vrij van enige bestrijdingsmiddelen. De thee wordt geleverd in een hersluitbare verpakking, om de smaak optimaal te behouden raden wij u aan de thee te bewaren op een koele en donkere plek. Een verpakking bevat 30 gram thee, voldoende voor circa 40-50 glazen. Onze aangeraden bereidingswijze:

  • Laat voldoende water koken en koel af tot ongeveer 75-80 graden Celsius, op deze temperatuur blijven de polyfenolen en smaak in tact.
  • Neem 1 theelepel Anji witte thee (voor een pot: 2-3 theelepels) en voeg toe aan een glas, dit kan zowel los of in een thee bol.
  • Giet het water over de thee en laat het 2-3 minuten trekken.
  • Nadat u van de thee genoten heeft, kunt u kunt nog tweemaal nieuw water toevoegen aan dezelfde thee.

  • Over ons Liqun is afkomstig uit Hangzhou, China en bijna 30 jaar geleden naar Nederland verhuisd. Ieder jaar gaat zij terug naar China om haar familie op te zoeken en nam dan een grote hoeveelheid thee mee voor familie en vrienden; zoveel dat ze haar eigen kleine thee standje op Aziatische markten is begonnen. Ons kleine thee winkeltje is nu te bezoeken op Bol!