Transparante Aerobie Aeropress Coffee Maker

47,96
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
transparant

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Transparante Aerobie Aeropress Coffee Maker

Aeropress

In 2005 vond de Amerikaan Alan Adler - uitvinder van Frisbee look-a-likes zoals de razendsnelle Aerobie werpring - een nieuwe koffiezetmethode uit: de Aeropress.
Werking
De Aeropress lijkt een soort injectiespuit en bestaat uit twee polyester delen. Een cilinder en een zuiger met rubberen afdichtring. De werking is echt super eenvoudig. Heet water wordt op de koffie geschonken en met de zuiger door de gemalen koffie geperst. Onderstaande methodes helpen je op weg. Laat je niet afschrikken door al dat cijferwerk, dat is echt bedoeld om het onderste uit de Aeropress te halen. Een Aeropress lukt altijd!

Er zijn twee basismanieren waarop de Aeropress gebruikt kan worden:

Omgekeerd
Rechtop
De eerste manier heeft onze voorkeur omdat bij deze omgekeerde wijze de koffie niet door het filter druppelt voordat je begint met aandrukken. Hierdoor heb je meer controle over de extractietijd. Maar probeer ook zeker eens de tweede manier het verschil te proeven.

Varieer bijvoorbeeld ook eens met de maalgraad, de extractietijd etc. Proef wat jij het lekkerste vindt en vergeet de koffie vooral niet te proeven als deze wat afkoelt. Veel koffies krijgen bij afkoeling een heerlijk fris accent.

Materiaal:
Plastic
Voorraad: