Lekkere Koffierecepten #4

Lekkere Koffierecepten #4

Lekkere koffierecepten deel vier, met dit keer winterse koffierecepten. Bekijk ze snel!

Beans Caffè Mocha

Deze drank bestaat uit een volle warme chocolademelk met een vleugje espresso. Uitstekend te maken met uw espressomachine! Ideaal dus voor thuis op de bank tijdens deze koude wintermaand! Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Dallmayr Espresso  D’ Oro, Melitta Bella Crema Espresso of Segafredo Intermezzo.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 2,4 dl hete melk
  • 15 ml chocoladesiroop
  • Chocoladekrullen
  • Slagroom

Bereiding:

  1.  Stoom de melk op en zet hem apart.
  2. Doe de siroop in een hoog glas.
  3. Zet de espresso en schenk hem in een glas.
  4. Roer tot de chocoladesiroop is opgelost.
  5. Vul het glas met opgestoomde melk, roer goed en schep er melkschuim of slagroom op.
  6. Bestrooi met chocoladekrullen ter decoratie.
beansnmore

Beans Weense Koffiespecialiteit

Deze winterse koffie is een welkome beloning voor eenieder die zich buiten in de kou buiten waagt om op visite te gaan. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn:Segafredo Casa en Dallmayr Espresso d ‘Oro.

Ingrediënten:

  • 120 gr melkchocolade
  • 1 tl suiker
  • ½ kopje slagroom
  • 4 kopjes hete sterke koffie
  • Stijfgeslagen slagroom
  • Sinaasappelrasp

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade in een steelpannetje op laag vuur.
  2. Roer de suiker en slagroom erdoor.
  3. Klop de koffie per half kopje met een garde door het mengsel.
  4. Blijf kloppen tot het mengsel romig is.
  5. Versier met een toefje slagroom en sinaasappelrasp.