Lekkere Koffierecepten #3

Lekkere Koffierecepten #3

We hebben weer een aantal lekkere recepten voor u op een rijtje gezet! Bekijk ze snel ;)

Beans Spaanse Macchiato

Deze Spaanse variëteit heeft een  bijzondere taste door de gebruikte Mexicaanse chocolade. Proef, ervaar en beleef...  Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Tchibo Caffè Crema Milder Genuss of Caffé New York Extra R.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • Scheutje zoete gecondenseerde melk
  • Stukje Mexicaanse chocolade

Bereiding:

  1. Schenk de vers gezette espresso in een voorverwarmd espressokopje.
  2. Doe de chocolade in de gecondenseerde melk en stoom deze op.
  3. Schud de kan wat heen en weer terwijl u het mengsel in het kopje schenkt. Dit zorgt voor een bijzonder effect op de espresso.

Dokkumer Koffie

De Dokkumer koffiespecialiteit is een Friese variant op Irisch coffee. Een creatie om lekker warm van te worden. Genieten dus….

Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Darboven Alberto Espresso, Jacobs Carismo Classico of Melitta Bella Crema la Crema.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 25 ml verse slagroom
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • Mespunt kaneelpoeder
  • 40 ml Beerenburg (één borrelglaasje)
  • Irish Coffee glas

Bereiding:

  1. Klop in een kommetje de slagroom met de basterdsuiker en het kaneelpoeder tot het dik vloeibaar is.
  2. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water.
  3. Schep in het glas 1 eetlepel basterdsuiker en schenk er een borrelglaasje Beerenburg op.
  4. Schenk de versgezette espresso in het glas.
  5. Laat de room over de bolle kant van een lepel op de koffie lopen. Serveer er een lange lepel bij.