Lekkere koffierecepten #2

Lekkere koffierecepten #2

Wij houden van koffie! Zelfs met warm zomers weer mag een lekkere kop koffie natuurlijk niet ontbreken. Hier wel wat makkelijke en lekkere zomerse recepten om in de zomer te proberen! Vooral in de hitte bijvoorbeeld een ijskoffie geen overbodige luxe..

Beans Espresso Romano

Espresso Romano is een normaal kopje espresso, maar wordt geserveerd met een schijfje citroen. Heerlijk voor na het diner tijdens het warme weer! Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Jacobs Carismo Intenso,  Lavazza Qualita Rossa  of  Dallmayr Crema d’ Oro Intensa 

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 1 schijfje citroen
  • Suiker

Bereiding:

  1. Wrijf met de citroenschil over de rand van het kopje (voor de citroensmaak).
  2. Leg een schijfje citroen in een espressokopje.
  3. Schenk hierover een espresso.
  4. Naar smaak  suiker toevoegen.

Beans ijskoffie!

Het is zomer! Wat is er in deze tijd lekkerder dan het drinken van een heerlijk verkoelende ijskoffie? Durf te genieten van dit eenvoudig recept…  Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Tchibo Espresso Sizilianer Art,

Ingrediënten:

  • Een dubbele espresso
  • 40 ml verse volle koude melk
  • 10 ml koude verse room
  • 30 ml siroop naar keuze, bijvoorbeeld kokos, witte chocola, of normale koffiesiroop
  • Één glas ijsblokjes
  • Blender

Bereiding:

Giet het geheel in de blender, blenden maar en klaar! Door het blenden krijg je een mooie schuimachtige laag op de koffie.

Beans Koffie-Shake

Houdt u van een chocolademilkshake? U zult zéker smullen van deze koffieshake! Eenvoudig te maken en super lekker… Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Segafredo Intermezzo of Schirmer kaffee Cafe Creme.

Ingrediënten:

  • 2 espresso’s
  • 45 ml amarettosiroop
  • 30 ml chocoladesiroop
  • 60-90 gr roomijs
  • 2 kopjes gemalen ijs
  • Toefje slagroom
  • Snufje cacaopoeder

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde substantie.
  2. Serveer in een grote ijscoupe.
  3. Garneer met slagroom en cacaopoeder.