Beans Basis Koffierecepten

Beans Basis Koffierecepten

De basis koffierecepten die iedereen moet kunnen maken!

Beans Cappuccino

Cappuccino is vol en romig van smaak met een wit laagje melkschuim. Een goede cappuccino bestaat voor een derde deel uit espresso, een derde deel uit hete melk en een derde deel uit melkschuim. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Jacobs Carismo Mild, Melitta Bella Crema Speciale of Dallmayr Crema D’Oro Intensa. 

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 75 ml hete melk
  • 75 ml melkschuim
  • Cacaopoeder

Bereiding:

  1. Schuim de melk op.
  2. Zet de espresso en schenk de espresso in een mok (1/3 deel).
  3. Voeg de hete melk toe (1/3 deel).
  4. Vul de rest van de mok (1/3 deel) met de melkschuim. De melkschuim mag boven de mok uitsteken.
  5. Strooi cacaopoeder over de melkschuim ter decoratie.

Beans Latte Macchiato

De latte macchiato heeft wel wat weg van de Nederlandse ‘koffie verkeerd’, een glas warme melk met daaraan een espresso toegevoegd. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Jacobs Carismo Mild, Melitta Bella Crema Speciale of Dallmayr Crema D’Oro Intensa. 

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 150 ml hete melk

​Bereiding:

  1. Schuim de melk op en schenk de hete melk in een glas, houd een laagje melkschuim over!
  2. Zet de espresso en schenk de espresso vervolgens rustig langs de rand in het glas om een mooi drielageneffect te krijgen (warme melk op de bodem, espresso, melkschuim).
  3. Vul de rest van het glas met de melkschuim.

Beans Irish Coffee

In een speciaal glas geserveerde koffie met vers opgeklopte slagroom waaraan een scheutje whisky is toegevoegd. Heerlijk om na het diner te serveren aan uw gasten! Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Lavazza Qualita Rossa, Jacobs Carismo Intenso of Melitta Bella Crema la Crema.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 40 ml whisky
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 50 ml ongeklopte slagroom
  • Cacaopoeder
  • Irish Coffee glas

Bereiding:

  1. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water.
  2. Doe de bruine basterdsuiker in het glas en voeg de whisky toe.
  3. Zet de espresso en voeg de espresso toe.
  4. Klop de slagroom op tot het een dikke (maar nog vloeibare) massa is. Voeg de slagroom toe door deze over de bolle kant van een lepel te laten glijden. Zo blijft de room mooi bovenop de koffie liggen. Strooi cacaopoeder over de slagroom ter decoratie.